Introductie cursus Zenmeditatie
‘De glimlach van een boeddha’

5 september – 3 oktober 2017, Groningen

Alhoewel ontstaan en diep geworteld in het Boeddhisme, is de beoefening van zenmeditatie universeel en niet gebonden aan welke religie dan ook. Zenmeditatie kan door iedereen beoefend worden, zittend op een kussen of bankje of op een stoel. De kern van zenmeditatie (zazen) is het zitten met aandacht in stilte. Tijdens zazen leren we op een heldere, wakkere en tegelijkertijd ontspannen manier aanwezig zijn bij wat er IS, op dit moment. Het kan worden beschouwd als een praktische methode om te komen tot zowel meer inzicht en liefde als ontspanning, waardoor je meer balans brengt in je leven. Wie is het die glimlacht?
ontwaken bij Zen Spirit Deze cursus is bedoeld voor mensen die willen kennismaken met zenmeditatie. Er wordt aandacht besteed aan de basisprincipes van de beoefening van zenmeditatie, zoals de houding, adem, concentratie, lopen, de zen vorm en de levensfilosofie van Zen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.
De cursus wordt gegeven door Ciska Jishin Thijs en Gerie Ryotan van Maanen, beide senior leerling van Irène Bakker Sensei. Op 3 oktober zal Irène Kaigetsu Sensei aanwezig zijn.
Na het volgen van de cursus kun je desgewenst instromen in de meditatie groep van Zen Spirit op dinsdagavond.

Lees meer over Zenmeditatie op deze website.


Deelname

Locatie
Vipassana meditatiecentrum, Kamerlingh Onnesstraat 71, Groningen (bij de Parkweg, 10 min lopen vanaf station)
Data en tijden
5, 12, 19 en 26 september, en 3 oktober van 17.45 tot ca 19.15 uur.
Info
ciskathijs@zenspirit.nl
Kosten
Kosten: € 50. Voor studenten en bij minimum inkomen geldt het reductietarief van € 25,- (alle bedragen incl. 21% BTW)
Betaling
Contant bij het begin van de cursus
Opgave
Je kunt je opgeven via het inschrijfformulier