Zenmeditatie Friesland

‘De rode draad die door Zen Spirit loopt, is de houding of geestesgesteldheid, die ons in staat stelt alles wat zich in ons leven aandient met openheid, moed en vertrouwen tegemoet te treden.’

(Irène Kaigetsu Kyojo Bakker Sensei)

9 januari 2017, Mantgum

De zenmeditatie groep van de Zen Spirit Sangha in Friesland start weer op maandag 9 januari 2017. Het samen mediteren in een groep op een vaste tijd nodigt uit om meditatie een plaats in je leven te geven.

Eef Yuman Heinhuis

De zenmeditatie wordt begeleid door Eef Yuman Heinhuis. Zij ontmoette haar leraar Irène Kaigetsu Bakker in 2007 en leerde het Zen Boeddhisme en de Zen Spirit Sangha kennen. Het voelde als thuiskomen en in 2010 ontving Eef van Genpo Merzel Roshi haar boeddhistische naam Yuman (‘relaxed completely’). Zen heeft haar veel gebracht, weer richting gegeven aan haar leven. Hiermee werd ook de basis gelegd voor de mindfulness trainingen die zij tegenwoordig leidt. De Zen Spirit Sangha waar Eef deel van uitmaakt, heeft haar wortels in een bloeiende Sangha in Groningen en een groeiende groep in Arnhem o.l.v Irène Sensei.

De zenmeditatie in Mantgum omvat voorjaar 2017 in totaal 18 wekelijkse sessies op maandagavond van 19.45 tot 21.30 uur. De sessies bestaan uit drie periodes zitmeditatie afgewisseld met twee keer loopmeditatie in stilte. De avond wordt afgesloten met het zingen van een soetra of metta chant.
Maandelijks komt er naast de stille meditatie een thema aan de orde.

Ben je nieuwsgierig naar het mediteren, maar heb je er nog weinig ervaring in, ook dan ben je van harte welkom. Je krijgt adviezen en aanvullende informatie waarbij het accent ligt op het toepassen van de basisprincipes van de zenmeditatie met aandacht voor houding, ademhaling en concentratie technieken. Er is aandacht voor hoe je deze meditatiepraktijk in je dagelijks leven kunt integreren en ruime gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Deelname

Data
9, 16, 23, 30 januari, 6, 13, 27 februari, 6 13, 20 en 27 maart, 3, 10 april, 1, 8, 15, 22 en 29 mei: op maandag van 19.45 – ca 21.30 uur
Locatie
8je, Praktijk voor Mindfulness training, Dokter Fokkewei 10, 9022 BS Mantgum (9 treinminuten vanaf station Leeuwarden)
Kosten
en verder info

zie 8je of bel Eef op 06-12822712